INSPIRATIE

Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Er moet veel geregeld worden in een zeer korte tijd en er komen natuurlijk veel verschillende emoties bij kijken.

Het liefst wil je dat alles omtrent de uitvaart uniek en persoonlijk aanvoelt. Helemaal passend bij jou en je overleden dierbare. Gelukkig lukt het eigenlijk altijd wel om een uitvaart zo vorm te geven dat de nabestaanden terug kunnen kijken op een bijzonder mooie dag. Helemaal passend en persoonlijk! Bekijk hieronder een aantal voorbeelden om dit te realiseren.

Josten van Arendonk

KINDEREN BETREKKEN BIJ HET AFSCHEID

Wanneer er een opa of oma komt te overlijden vinden ouders het vaak lastig om eventuele (klein)kinderen bij de uitvaart te betrekken.

Je hebt natuurlijk je eigen emoties waar je mee moet dealen en is de dood niet een beetje zwaar voor zo’n kleintje? Experts zijn het er echter over eens, het is voor kinderen goed om ze bij een uitvaart te betrekken.

LEES MEER
KINDEREN BETREKKEN BIJ HET AFSCHEID

TEKSTEN EN GEDICHTEN VOOR DE ROUWBRIEF

Wanneer er een dierbare komt te overlijden is de rouwbrief een van de eerste puntjes van aandacht.

Hiermee stel je namelijk mensen op de hoogte van het overlijden en tegelijkertijd is het een uitnodiging voor de uitvaartdienst. Maar wat zet je er in?

LEES MEER
TEKSTEN EN GEDICHTEN VOOR DE ROUWBRIEF
Josten van Arendonk

WELKE BLOEMEN ZIJN PASSEND VOOR EEN UITVAART!?

Kort samengevat is het antwoord: allemaal!

Soms krijg ik de vraag: welke bloemen zijn passend voor het rouwboeket? Welke bloemen laat ik de gasten meenemen? Wat voor bloemen leg ik op of rondom de kist… Als de overledene een favoriete bloem had is het natuurlijk passend om daar iets mee te doen. Maar soms komt het ook voor dat we bloemen uit eigen tuin gebruiken!

Lees meer
WELKE BLOEMEN ZIJN PASSEND VOOR EEN UITVAART!?

ALTERNATIEVE LOCATIE VOOR DE AFSCHEIDSDIENST

Wat de meeste mensen niet weten is dat je eigenlijk bijna overal wel een afscheidsdienst kunt organiseren.

In je eigen tuin bijvoorbeeld, bij goed weer en genoeg ruimte. Ook een theater, café, restaurant of bijvoorbeeld de bowlingbaan zijn mogelijkheden. Waar voel jij je op je gemak?

Lees meer
ALTERNATIEVE LOCATIE VOOR DE AFSCHEIDSDIENST
Josten van Arendonk

JE HUISDIER BIJ DE UITVAART?

Dan denk je al snel aan een hond of een kat. Maar ik heb ook al een paard en een kip meegemaakt.

Tja, waarom niet ? Zolang het veilig is voor mens en dier is het een mogelijkheid. Misschien krijg jij wel veel steun van je huisdier, of heb je het gevoel dat het huisdier ook afscheid mag nemen.

Lees meer
JE HUISDIER BIJ DE UITVAART?

WAAR WOORDEN TEKORT SCHIETEN
SPREEKT DE MUZIEK

Laatst liep ik in een winkelcentrum en ik hoorde ergens op de achtergrond het nummer Biscaya van James Last.

Hoewel dit nummer niet tot mijn favorieten behoort, kwamen de tonen snoeihard binnen. In één klap was ik terug bij de uitvaart van mijn vader, zo’n 20 jaar geleden.

Lees meer
WAAR WOORDEN TEKORT SCHIETEN  SPREEKT DE MUZIEK