TIJDENS HET AFSCHEID

Je moet na een overlijden op korte termijn veel keuzes maken. Daarbij wil je natuurlijk dat het afscheid past bij de wensen van je overleden dierbare.

Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een uitvaartverzorger die je door de zee van informatie kan helpen. Inspireren en adviseren op een laagdrempelige en prettige manier. Wij hechten veel waarde aan een afscheid in een sfeer van vertrouwen en respect. Op die manier kun je op een goede manier afscheid nemen van je overleden dierbare. Wij helpen je graag met ideeën en verzorgen het afscheid tot in detail zoals jij dat wenst. Josten-van Arendonk uitvaartzorg is overal inzetbaar maar is vooral bekend met de lokale mogelijkheden in de gemeente Gilze en Rijen en omliggende plaatsen.

Josten van Arendonk

Kisten en lijkwades

De keuze van een kist is belangrijk, omdat deze moet passen bij je overleden dierbare. Daarom bieden wij een zeer uitgebreide collectie, van fineer tot de luxe massieve houtsoorten zoals eiken of beuken.

Misschien gaat je voorkeur wel uit naar een milieuvriendelijke eco-kist of juist naar een gespoten of beschilderde kist. Of ga je liever zelf of met de kinderen aan de slag voor de meest persoonlijke kist die je je kunt wensen? Indien gewenst kunnen we je ook helpen aan een lijkwade. Wij beschikken over een bijzonder aanbod van mooie natuurlijke materialen. Wij denken graag met je mee zodat je echt de beste keuze maakt, die past bij jouw dierbare.

Josten van Arendonk

Rouwdrukwerk

Bij een overlijden heb je ook te maken met rouwdrukwerk dat zeer snel geleverd moet worden. Wij kunnen je helpen bij je keuze. Doordat we nauw samenwerken met professionele grafisch vormgevers kan het drukwerk op zeer korte termijn geregeld worden. Je kunt onder meer kiezen uit:

Rouwbrieven

Je hebt de keuze uit een uitgebreide collectie klassieke en moderne rouwbrieven. Al tijdens ons gesprek waarin je wensen en voorkeuren met betrekking tot de uitvaart worden besproken, krijg je een proefdruk van de tekst te zien. Natuurlijk kun je ook zelf een geheel eigen rouwbrief ontwerpen.

Gedachteniskaartjes

Mogelijk kies je ervoor om tijdens de uitvaartdienst gedachteniskaartjes uit te delen. Zo’n kaartje kan dezelfde opdruk hebben als de rouwbrief. Maar ook een foto van de overledene of een andere persoonlijke afbeelding is mogelijk.

Dankbetuigingen

Wil je tijdens of na de uitvaart degenen schriftelijk bedanken die je hebben bijgestaan en hun belangstelling hebben betoond? Dit kan uitstekend met een dankbetuiging met bijvoorbeeld dezelfde opdruk als de rouwbrief of met tekst en afbeelding zoals je die zelf bedenkt.

Josten van Arendonk

De afscheidsceremonie

Wanneer je kiest voor een niet kerkelijk afscheid mag je zelf invulling geven aan de gehele afscheidsceremonie. Je herinneringen kunnen je op weg helpen bij de samenstelling van een persoonlijke afscheidsceremonie.

Een bijzondere lijfspreuk, een sfeervolle fotopresentatie of een pakkend gedicht maken een uitvaart persoonlijk en gepast. Bij een kerkelijke afscheidsceremonie is de dienst meestal ingevuld met religieuze rituelen, waarbinnen je een kort woordje mag spreken en je muziekvoorkeur kunt aangeven.

Muziek

Muziek is een van de belangrijkste elementen van een persoonlijke uitvaart. Veel mensen vinden het echter lastig om te kiezen uit de ontelbare muziekstukken en de verschillende uitvoeringen. Wij helpen je graag bij de keuze van passende en persoonlijke muziek.

Foto of filmreportage

De dag van de uitvaart gaat vaak in een roes voorbij. Veel nabestaanden vinden het daarom fijn om nog eens in alle rust de uitvaart terug te kijken. Een reportage is ook een mooi document voor mensen die vanwege ziekte, afstand of leeftijd niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Wij helpen je graag aan een vakbekwame fotograaf of cameraman die sfeervolle opnames verzorgt, zonder storend aanwezig te zijn.

Afsluitend samenzijn

Veel nabestaanden vinden het prettig om na de uitvaart nog even na te praten met de gasten. Dit kan bijvoorbeeld met een kopje koffie in de koffiekamer van het crematorium. Je kunt ook kiezen voor een hapje en een drankje in je favoriete restaurant, waar je samen zulke mooie herinneringen aan hebt. Alles is mogelijk, op elke locatie die je wenst. Wij adviseren je graag en willen je helpen om dit samenzijn ook zo mooi en persoonlijk mogelijk te maken.