NA HET AFSCHEID

Ook na het afscheid is onze uitvaartverzorger er voor je. Er moeten vaak nog veel dingen geregeld worden, denk aan financiële en administratieve handelingen zoals abonnementen opzeggen.

Mogelijk zijn er nog andere praktische zaken te regelen of kunnen we je op een andere manier helpen. We nemen een paar weken na het afscheid weer contact met je op om te horen hoe het gaat. Voor ons hoort ook deze nazorg vanzelfsprekend en kosteloos bij een passende uitvaart.

Josten van Arendonk

Gedenksieraden

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een blijvende herinnering in de vorm van gedenksieraden. Zo heb je altijd het gevoel dat je overleden dierbare dichtbij je is.

Dit kan in de vorm van een beetje as in een sieraad, of bijvoorbeeld een vingerafdruk. Bij Josten- van Arendonk uitvaartzorg is een nazorgconsulente werkzaam. Indien gewenst komt zij na het afscheid bij je langs om de mogelijkheden te bespreken en een aantal voorbeelden te laten zien. Onze medewerkers kunnen een afdruk bij de overledene afnemen, houd er wel rekening mee dat een eventuele vingerafdruk voorafgaand aan de uitvaart gerealiseerd moet worden.

Josten van Arendonk

Asbestemming

Je mag de as vier weken na de crematie ophalen bij het crematorium. Als de wens van je dierbare bekend is, dient de as volgens die wens te worden bewaard of verstrooid.

Als je niet weet wat de wensen zijn, mag je zelf bepalen welke bestemming de as krijgt. Je kunt kiezen voor verstrooien of bewaren, of mogelijk een combinatie van beide. Wilde je overleden dierbare graag naar de zee? Of hield hij of zij juist van het bos? Misschien wil je dat de as van je dierbare wordt begraven in het familiegraf of bijgezet in een columbarium. Steeds meer mensen kiezen er ook voor om de as thuis te bewaren in een mooie urn of een beetje as bij zich te dragen in een persoonlijk sieraad.

Josten van Arendonk

Omgaan met rouw

De dagen na het afscheid leef je in een roes. Pas (veel) later komt het rouwproces op gang. Het is belangrijk dat je hierbij genoeg steun ontvangt vanuit je directe omgeving. Geduld, veel liefde, warmte en een luisterend oor”, zegt Manu Keirse; specialist in het omgaan met verlies en verdriet.

Na afloop van het afscheid ontvang je van ons de praktische nazorg gids ‘Nabes’ met een overzicht van de financiële en administratieve zaken die nog moeten worden geregeld. We nemen een paar weken later weer contact met je op om te horen hoe het gaat. Mogelijk zijn er nog praktische zaken te regelen of kunnen we je op een andere manier helpen. Voor ons hoort ook deze nazorg vanzelfsprekend en kosteloos bij een passende uitvaart.

CONTACT
Josten van Arendonk

Digital Life Legacy: Kenniscentrum voor digitale nalatenschap

Wij hebben een samenwerking op het gebied van digitale nalatenschap met Digital Life Legacy hét kennis- en expertisecentrum voor Digitale Nalatenschap en levert de volgende diensten:

  • Toegankelijk maken van apparaten als laptops waar nabestaanden de wachtwoorden niet van hebben.
  • Het herstellen van defecte gegevensdragers zoals geheugenkaartjes of USB-sticks.
  • Verzorgen van presentaties en workshops over digitale nalatenschap en tips over het veiligstellen van data
  • Etc..
Ontdek meer